Győri látnivalók, Győr nevezetességei > Győr - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Győri látnivalók, Győr nevezetességei > 10 weboldal. Kategória leírása: Győri látnivalók. Győr híres épületei, természeti szépségei, tájai.

gyor.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Püspökvár
http://www.korzogyor.hu/multidezo/a-puspokvar-titka/

Aki figyelemmel kíséri kis hazánk történelmét, az minden bizonnyal tisztában van azzal a ténnyel, hogy a győri vár fénykorában Magyarország legerősebb vára volt. Az is közismert, hogy sokkal inkább hasonlított egy erős fallal körülvett városra, mint egy katonai erődre.

Püspökvár
Achilles Park
http://www.achilles.hu/indexf.htm

Kisalföld központjában Győrtől 5 km-re a festői szépségű Holt-Marcal partján, tájvédelmi körzet szomszédságában helyezkedik el az egyedülálló hangulatú Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu.

Achilles Park
Belváros
http://hu.wikipedia.org/wiki/Belv%C3%A1ros_(Gy%C5%91r)

A Belváros Győr egyik legkisebb területű, de annál nagyobb horderejű városrésze. A Belváros három kisebb egységre tagolódik. A történelmi városmag, az Óváros a Duna és a Rába találkozásánál fekvő egykor várfallal körülvett terület. Határai keletről az Újkapu, illetve Újvilág utcák, délről a Pálffy-Schweidel-Arany János utcák, illetve a Virágpiac vonala. Az ettől délre, illetve keletre elterülő városrészek a XIX. század során az Óvárost körülölelő bástyák ledöntése után épültek ki. Az Óvárostól délre Ferdinándváros, attól keletre Ferencváros jött létre .Ma ezen elnevezések már nem használatosak, helyette a Belváros déli, illetve keleti része elnevezést használjuk. Mindkét városrészben a történelmi épületek mellett a XX. század építészete is megjelenik, ezzel szemben az Óváros, köszönhetően annak, hogy már az 1950-es években műemléki jelentőségű területté nyilvánították, épen megőrizte történelmi jellegét, s ma Magyarország egyik legszebb, leghangulatosabb barokk városképét mutatja.

Belváros
Győri bazilika
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%91ri_bazilika

A győri bazilika a győri római katolikus egyházmegye székesegyháza, Győr legősibb részén, a Rába és a Duna összefolyásánál fekvő Káptalandombon található a Püspökvárral szemben. A Püspökvár mellett Győr legősibb és legjelentősebb műemléke. Itt őrzik Magyarország egyik kiemelkedően fontos nemzeti ereklyéjét, a Szent László-hermát.

Győri bazilika
Bécsi Kapu tér
http://tempus-fugit.uw.hu/becsikapu/becsikapu.html

A leírások Horváth Gábor Kis győri kalauz című zsebméretű, de hatalmas információtömegű és nagyon alapos könyvéből valók.

Bécsi Kapu tér
Arabona látnivalói
http://www.geografia.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=72

Győr Nyugat-Dunántúlon található, országunk harmadik legjelentősebb iparvárosa.

Arabona látnivalói
Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő
http://www.gyortermal.hu/

Magyarország klórmentes fürdőinek egyike öt élményfürdővel, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszdával áll télen, nyáron a vendégek rendelkezésére.

Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő
Napóleon - ház
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=3384

A XVII. századi eredetű, mai barokk formájára 1767-ben kialakított Napóleon-ház legfőbb nevezetessége az 1809. augusztus 31-i vendég: Napóleon, aki bevette Győr városát is.

Napóleon - ház
Papnevelő Intézet
http://ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.03.16/0901.html

Az idei tanévben ünnepli a győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet alapításának háromszázhetvenötödik évfordulóját. Ez a város legrégebbi felsőoktatási intézménye.

Papnevelő Intézet
Magyarországi utazás
http://www.magyarorszagiutazas.hu/latnivalok_info_magyarorszag.html#anchor_15

www.magyarorszagiutazas.hu - A győri és Győr környéki szakrális műemlékeink az 1000 éves magyar kereszténység emlékei. Szent István a győri püspökséget egy évezrede alapította az első egyházmegyékkel együtt...

Magyarországi utazás
Hirdetések
Oldal leírása
gyor.wyw.hu: Győr katalógus. Győri információk. Utazás, szórakozás, látnivalók, kultúra. Étterem, iskolák, hotel, cégek, vendéglátóhelyek.
Gyűjteményünkben 355 válogatott Győr témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 355 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 8212